ENSILATGE PER A RESTES DE PEIX SILOMASTER

kronen

FUNCIONAMENT I APLICACIONS

 • El SILOMÀSTER de Kroma A/S és un equip dissenyat per utilitzar els subproductes de la línia de processament o els peixos morts dels centres d’aqüicultura.
 • Aquest equip d’ensilatge per a restes de peix hidrolitza els subproductes i els converteix en un líquid emmagatzemable (ensitjat). El processament de l’ensilatge és una solució sostenible i eficient per convertir els residus en un producte valuós. Posteriorment pot ser refinat i utilitzat per a diverses finalitats. L’ensitjat de peix és un producte líquid elaborat a partir del peix sencer o de parts del mateix que es licuen per l’acció dels enzims naturals del peix, en presència d’un àcid afegit. Aquests enzims descomponen les proteïnes del peix en unitats solubles més petites. L´àcid ajuda a accelerar l´activitat d´aquestes proteïnes. Alhora evita que el líquid es faci malbé per l’acció dels bacteris.
 • On hi ha demanda de subproductes marins?
  • Categoria 3: Subproductes de la transformació
   • Alimentació per a peixos, porc, aus de corral, cavalls, animals de companyia
  • Categoria 2: Peixos morts
   • Indústria de la pell (visó, guineu)
   • Fins tècnics
   • Biocombustible, Fertilitzant, Biogàs

COM FUNCIONA?

 1. Els subproductes es transporten al tanc de processament de l’ensitjat. Un sistema de buit pot lliurar subproductes directament al dipòsit. Els subproductes poden ser budells, caps i ossos procedents del procés de filetejat o restes d’una altra part del procés alternatiu. La unitat trituradora recircula els subproductes a trossos més petits, per la qual cosa es converteixen en pasta.
 2. L’àcid es dosifica automàticament segons el volum de subproductes. La bomba trituradora recircula i tritura els subproductes i activa així el procés d’hidròlisi juntament amb l’àcid afegit. Els sensors envien informació al sistema de control i activen les bombes segons la informació rebuda per obtenir el producte òptim. Alhora, s’assegura un mínim de consum d’energia durant la producció d’ensitjat..
 3. Quan el procés d’hidrolització està acabat, i el valor del pH és correcte, l’ensitjat està llest per emmagatzemar-lo. Kroma A/S pot subministrar diferents tipus de tancs demmagatzematge per a aquest propòsit, tant en acer inoxidable com en un material compost. La mida del tanc d’emmagatzematge es pot adaptar a la mida de càrrega d’un camió. L’ensitjat es pot emmagatzemar durant anys.